Sosyal Market Açıldı
Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, vatandaşların ihtiyaç fazlası giyim, gıda, temizlik malzemesi, ev eşyalarını bağış yöntemi ile alarak ihtiyaç sahibi vatandaşların istifadesine sunan “Sosyal Market ve Çamaşırhane” açıldı.
Ordu 19 Eylül Stadı maraton tribünü altına kurulan “Sosyal Market ve Çamaşırhane”nin açılışı, Vali Orhan DÜZGÜN, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Vali Yardımcısı Ali DOĞAN, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent ÖZSOY, Vakıf Mütevelli Heyeti, daire müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara giyim, gıda, temizlik malzemesi ve ev eşyası temini konusunda hizmet verecek olan “Sosyal Market ve Çamaşırhane”nin açılışında bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “İlimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir sosyal market açıyoruz. Bu marketin işleyişi şu şekilde olacak; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan yardım alan ya da ilk defa vakfa müracaat edecek vatandaşlarımızdan fakirliği tespit edilenlere bir alışveriş kuponu verilecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu alışveriş kuponuyla bu sosyal markete gelerek kuponun üzerinde yazılı olan tutar kadar gerekli alışverişlerini yapabilecekler. Burada giyimden gıdaya, temizlikten mobilya malzemesine insan ihtiyacı için gerekli olan pek çok malzemeyi bulabilecekler.”dedi.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek isteyen durumu iyi olan vatandaşların sosyal markete bağış yapabileceklerini belirten Vali DÜZGÜN, “Sosyal marketin en önemli fonksiyonlarından birisi de, muhtaç vatandaşlarımıza yardım etmek isteyen durumu iyi olan vatandaşlarımızın buraya gelerek gerekli bağışlarını yapabilecek olmalarıdır. Bunların içerisinde gıda paketleri, giyim malzemeleri, hatta tekrar giyilebilecek olan az kullanılmış giyim malzemeleri olabilir. Bağışlanan malzeme ve eşyalar, sosyal markette ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacak.” diye konuştu.
Sosyal marketin işleyişiyle ilgili bilgi de veren Vali DÜZGÜN, şunları kaydetti: “Sosyal markete teslim edilen kıyafetleri, buradaki çamaşır makinesinde yıkayıp ütüledikten sonra buradaki raflara koyarak üzerlerine de belli bir fiyat koyacağız. Giyim malzemeleri, gıda malzemeleri ve diğer malzemelerin hepsinin bir fiyatı olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza üzerinde belli miktarlar yazılı kupon vereceğiz. Vatandaşlarımız, vereceğimiz kuponla gelip buradan alışveriş yapabilecek. Böylece toplumdaki zengin ve fakir vatandaşlarımız arasında bir köprü kurarak hem ihtiyaçları karşılayacağız, hem de kime yardım yapacağını bilemeyen vatandaşlarımıza bir adres göstermiş olacağız.”
Açılışı yapılan sosyal markete yaptıkları bağışlarla katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eden Vali DÜZGÜN, durumu iyi olan tüm vatandaşlara da çağrıda bulunarak, 19 Eylül Stadı maraton tribünü altında açılan sosyal markete ya da Valilik Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (223 30 83) bağışta bulunmalarını istedi.
Konuşmanın ardından açılışı yapılan “Sosyal Market ve Çamaşırhane”yi gezen Vali DÜZGÜN, yalnız yaşayan yaşlı ve özürlü vatandaşların daha sağlıklı giyim malzemeleri kullanabilmeleri için çamaşırlarının sosyal market içindeki sanayi tipi çamaşır makinesinde yıkama-kurutma işlemi yapılarak kendilerine teslim edileceğini belirtti.





Kaynak : Ordu Valiliği
Keyword : Sosyal Market Açıldı haberi , Sosyal Market Açıldı oku , Sosyal Market Açıldı konusu , Sosyal Market Açıldı hakkında , Sosyal Market Açıldı manşeti , Sosyal Market Açıldı perde arkası , Sosyal Market Açıldı olayı , Sosyal Market Açıldı son dakika , Sosyal Market Açıldı izle , Sosyal Market Açıldı dinle , Sosyal Market Açıldı görüntüsü , Sosyal Market Açıldı fotoğrafları , Sosyal Market Açıldı
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- Ordu'da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
- Cesedi Yakılmış Olarak Bulundu
- Asayiş Bülteni - 19 Nisan 2012
- Trafik Kazası 4 Yaralı
- Asayiş Bülteni - 17.04.2012
- Turizm Haftasında Ordu Tanıtılacak
- Çamsan'dan Dev Yatırım
- Ülkücüler
- Orduspor Farklı Geçti
- Asayiş Bülteni - 13 Nisan 2012
- Asayiş Bülteni - 12 Nisan 2012
- Erdoğan ARICA'yı Kaybettik
- Asayiş Bülteni - 09-10 Nisan 2012
- Valimizden "Polis Haftası" Kutlaması
Yorumlanan Haberler
pınar okay
22.12.2011 - 09:25
Ordu Üniversitesi İle Gaziantep Üniversitesi'..
eh..
22.11.2011 - 15:44
Konya'da El Kaide operasyonu
necati kaya
26.09.2011 - 23:09
Ordu - Giresun Havaalanı Yapımına 22 Temmuz'd..
kamuran ali
05.07.2011 - 13:04
E-kitap kağıt kokusunu unutturur mu?
seyhan avcı
27.06.2011 - 22:05
Ordu Nehir İçin Seferber Oldu





















